ZİLE DE SIFIR ATIK ETKİNLİKLERİ

 

İlçemizde, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zile Belediyesi işbirliği ile, çevre sorunlarına ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek, daha temiz, daha sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla, bir dizi etkinlikler düzenlendi. Sıfır Atık Geri Dönüşüm Sergisi açılarak Zile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Zile Belediyesi önünde stantlar açıldı. Öğrencilere, çevreye karşı duyarlılıklarından ve geri dönüşeme vermiş oldukları katkılarından dolayı Zile Belediyesi tarafından çeşit hediyeler verildi. Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda ve Zile Halk Eğitimi Merkezinde açılan kurslarda , çeşitli atık malzemeler ve ambalaj atıklarından yapılan, öğrenci ve yetişkinlerin yaratıcılıklarını kullanarak yaptıkları kendine özgü geri dönüşüm ürünleri stantlarda halkın beğenisine sunuldu.

Etkinliğe, Zile Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Zile Belediye Başkanı Şükrü SARGIN, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali YILMAZ,  Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü H.Bayram POLATTİMUR, PTT Zile Merkez Müdürü İlker AVCI, AKPARTİ, CHP ve İYİ Parti Zile ilçe başkanları , ilçemiz kurum amirleri ve okul müdürleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik boyunca, çevreyi koruma konusunda ziyaretçilerin bilinçlendirilmesine çalışılırken katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Sıfır atık logolu tahta baskı kalıplarıyla tişörtlere baskı uygulamaları yaptırıldı.

Gün boyu açık olan Sıfır Atık Geri Dönüşüm sergisini akşam saatlerine kadar çok sayıda vatandaş ziyaret etti.