ZİLE’DE 23 NİSAN COŞKUSU

 

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlandı.

       23 Nisan 2024 Salı günü saat 10.00 da Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bayram Polattimur tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

       Eski Hükümet Konağı önündeki  çelenk sunma töreninin bitiminden sonra  İlçe Stadyumundaki tören saat 10.30 da başladı. 

       İlçemiz Kaymakamı Çağlar Tekin ve Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın öğrencilerin ve halkın bayramını katladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bayram Polattimur tarafından yapıldı. Polattimur konuşmasında “Sayın kaymakamım, sayın belediye başkanım, sayın cumhuriyet başsavcım, sayın daire amirlerim, siyasi partilerimizin kıymetli ilçe başkanları, sayın okul müdürlerim, değerli velilerimiz, saygıdeğer öğretmenlerimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz, geleceğimiz, yarınımız sevgili öğrencilerimiz.

Bu çok özel ve anlamlı günde teşriflerinizden ötürü şükranlarımı arz ediyor, hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdinz.

Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'inin açılışının 104. yıldönümüdür. Büyük bir coşku, gurur heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün, toprakları  işgal edilen yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için, ant içtiği bir gündür.

Bugün, yok edilmeye çalışılan bir ulusun, tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür.

Bugün, yepyeni bir ruh ve imanla, yepyeni bir devletin temellerinin atıldığı gündür.

Bugünün çok anlamlı, başka bir özelliği daha vardır: Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olma niteliğini taşımakla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değerin ve onlara duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri sevgili öğrenciler,

Devletimizin sağladığı imkanlar doğrultusunda sizlere emanet edilen değerlerin ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; Devletimize, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik, bölücü ve yıkıcı saldırılar, bugün olduğu gibi, yarında devam edecektir. Her zamankinden daha fazla, Cumhuriyetimize, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır.

23 Nisan gibi, milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak, tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu anlamlı günde, bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden, atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizin bilincinde olmalıyız.

Savaşların, çatışmaların, açlık ve kıtlıkların ufkumuzu kararttığı bir dönemde dünyayı güzelleştiren yegane şey, siz çocukların tebessümüdür. Sizler bizim geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudusunuz. Siz çocuklar daha huzurlu, daha neşeli, daha adaletli, daha güzel bir dünyanın müjdecisi durumundasınız. İnşallah sizler yarın birer sanatçı, politikacı, bilim adamı, öğretmen, mühendis, hukukçu, iş adamı veya başka konumlarda olacaksınız. İşte o zaman geriye kalan eksiklikleri giderecek, sizlerden sonra gelecek nesiller için daha adaletli, daha güzel bir dünyayı siz kuracaksınız. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla yad ediyorum. Ailenizle, öğretmenlerinizle, arkadaşlarınızla birlikte sizlere nice güzel bayramlar diliyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı, en içten dileklerimle kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

       Kutlama programı; Zile Anaokulu öğrencilerinin horon gösterisi, şiirlerin okunması, Mehmet Akif Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Yavuz Selim Naci Giray İlkokulu halk oyunları ekibinin gösterisi, Fevzi çakmak Ortaokulu öğrencilerinin müzik korosu,  geleneksel oyun yarışmalarının devamında, ödül töreni ile son buldu.