KIRKPINAR'IN ASLANLARI İLÇEMİZDE TÖRENLE KARŞILANDI

 

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde büyük bir başarı göstererek 3 madalyayı Zile'ye getiren Pehlivanlar ilçemizde törenle karşılandı.

Pehlivanlarımızdan Volkan Bilgin müsabakalarda yaralanarak kafasında 9 dikiş olmasına rağmen, güreşi terketmeyerek şampiyonluğu kazandı. Volkan Pehlivanın bu azmi Kırkpınar tirübünlerinde ayakta alkışlandı.

Bu gururu bizlere yaşatan Zile'nin aslanlarını Zileli yalnız bırakmadı. 663. sü yapılan Geleneksel Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde üç madalya ile ilçemize dönen güreşçiler

Zile’de davul zurna eşliğinde törenle karşılandı.

 

Kırkpınar’dan dönen güreşçilerimiz kispetlerini giyip yağlandıktan sonra saat 11.00 da  Cumhuriyet Caddesi üzerinden diğer pehlivan arkadaşları, vatandaşlar, güreşseverler ve protokol eşliğinde  eski Hükümet Konağı önüne getirildiler.

Cumhuriyet Caddesi’nden Belediye önüne kadar protokol ve vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaptılar. Şampiyon Pehlivanları Zile Belediye Başkanı Şükrü SARGIN altın ile ödüllendirdi. Ödül töreninden sonra eski bir Kırkpınar geleneği olan pehlivan hamamına kortej halinde gidildi.

Zile Belediye Güreş Takımından

Poyraz Bilgin Altın, Volkan Bilgin  Altın, Mücteba Bera Koç  Bronz madalya kazandılar.