Zile’de göletlere 20 bin sazan yavrusu bırakıldı

 

İlçemizde göletlere Zile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 20 bin adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Su ürünleri stoklarını arttırmak amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından   yürütülen balıklandırma programı kapsamında her yıl ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır.

 

2024 yılı balıklandırma kapsamında ilçemizde bulunan Kazıklı, Koçaş, Söğütözü ve Boldacı göletlerine 20.000 adet pullu sazan yavrusu bırakıldı.

 

Zile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “İlçemizde bulunan baraj, göl ve akarsu kenarlarında amatör amaçlı avcılığın yapıldığı balık istihsal alanlarında avcıların zaman, av aracı, tür ve boy yasaklarına, azami ölçüde uymaları avcılığın sürdürülebilir olması ve balık nesillerinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle su ürünleri avcılığı yapmak isteyenlerin kurallara uymaları gerekmekte olup aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacaktır.

Amatör balıkçılığın desteklenmesi ve balık popülasyonunun arttırılması amacıyla her yıl düzenli olarak balıklandırma işlemleri yapılmaktadır” denildi.