BEKİR ALTINDAL’DAN ZİLE’YE İKİNCİ ALTIN ESER CUMHURİYET DÖNEMİNDE ZİLE

 

Zilemizin yetiştirdiği ender  bürokratlardan, değerli insan, hemşehrimiz Tapu Kadostro Başmüfettişi Bekir Altındal, yorucu araştırma ve çalışmaları sonucu, yılların emeği olan “Cumhuriyet Döneminde Zile” adlı ikinci kitabını çıkardı.

       600 sayfa a4 ebadında birinci hamur kağıda baskılı iki cilt halindeki kitap okuyucuları ile buluştu. Ayrıca bu iki cilde ilaveten “Zile’ye ve Mesleğe Verilen Bir Ömür” adlı yine birinci hamur kağıda baskılı hemşehrimiz emekli başmüfettiş  Bekir Altındal’ı anlatan 367 sayfalık kitapta hediye olarak verilmektedir.  Kitaba ulaşmak isteyen okuyucular, 0 505 280 89 70 – 0 505 512 40 22 numaralı telefonlardan, www.bekiraltindal.com  internet adresinden  irtibata geçebilir ve Zile’de matbaamızdan da bizzat gelip alabilirler.

       Cumhuriyet Döneminde Zile adlı kitabın birinci cildinde;  Zile’nin coğrafi durumu, idari yapı merkez mahalleler köyler, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Zile’nin nüfusu, şehir ve köylerimizin gönel görünümü, ulaşım yolları ve kara nakil vasıtaları, Zile’de sağlık hizmetleri, eğitim ve öğretim durumu, iktisadi durum ve kuruluşlar,  bunun içerisinde ticari yönden Zile panayırı,  tarım meyvecilik hayvancılık ve tarım ile ilgili kuruluşlar, basın, zile ile ilgili yayınlar iletişim haberleşme, Zile’de spor,  yerel yönetimler içerisinde Cumhuriyet dönemi belediye başkanları, Zilenin siyasi hayatı gibi konular derinlemesine araştırılıp yazılmış.

       Kitabın ikinci cildinde ise; Zile’nin kültürel yapısı, halk bilimi içerisinde yatırlar adak ve ziyaret yerleri, çeşitli inanışlar adetler halk tedavileri, efsaneler, menkıbeler, Zile ve yöresi atasözleri deyimler dualar beddualar kelimeler, Zile’nin toplumsal tarihi ile ilgili yazılar anekdotlar hatıralar derlemeler ve son olarak Cumhuriyet döneminden Zile’de önemli olaylar ve haberler yer alıyor.

      

       Bekir Altındal Cumhuriyet öncesi Zile’yi anlatan ilk kitabını 2011 yılında yayınlamıştı. Zela’dan Zile’ye tarihi yolculuk isimli kitap a4 ebatında 600 sayfa olarak basılmış ve 2011 yılında okuyucu ile buluşmuştu.

       İlçemizde her hanede bulunması gereken bu iki değerli eser Zile hakkında bugüne kadar yazılmış en kapsamlı kitaplar arasında yer alıyor.

       Zilemizin Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet  sonrasına ışık tutan ve gelecek kuşaklara miras olarak bırakılacak bu altın değerinde iki eseri ilçemize kazandıran değerli büyüğümüz emekli başmüfettiş Bekir Altındal’a,  elinize, yüreğinize, kaleminize, emeğinize sağlık diyor,  Zilemiz adına teşekkür ediyor, nice sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.