ZİLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

 

Zile’de üretilen elektrikli araç TEKNOFEST’te Türkiye Birincisi oldu.

Zile Mesleki Eğitim Merkezi ve Zile Dinçerler 75. Yıl Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen, geliştirilen tamamen yerli ve milli “VENİ VİDİ VİCİ” adlı elektrikli araç, TEKNOFEST kapsamında yapılan "Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları”nda tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonluğu’nu elde etti.

Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Gebze’deki TÜBİTAK yerleşkesinde yapılan yarışlarda Tokat’ımızı ve Zile’mizi başarıyla temsil ederek bu tarifsiz sevinci ilçemize yaşatan başta öğretmenlerimiz Ali Rıza Doğan, Hakan Yağoğlu, Ahmet Kader, Harun Yılmaz ve Burhanettin Sayar , öğrencilerimiz Abdulkadir Gümüşsoy, Ali Kaan Bek, Hami kerem Çalışkan, Mert Şahin, Berkay Düzenli, Murat Ömrüuzun ve Murat Coşkun'u gönülden tebrik ediyoruz.

Bu gurur verici başarıda desteklerini bizden esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Çağlar Tekin’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Kır’a, ilimiz ve ilçemiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz” denildi.