ZİLE TSO’DAN TÜVTÜRK ÇIKARMASI

 

       Zile Ticaret  ve Sanayi Odası  Yönetim  Kurulu Başkanı Necati BİCE,  Meclis  Başkanı  Ali  ERYILMAZ, Yönetim Kurulu Üyesi  Semih  HANÇER  ve  Meclis  Üyesi Emin AKKOCA tarafindan Tüvtürk  Tokat  Merkez Tesisleri'ne ziyaret gerçekleştirildi.

       Zile Ticaret ve Sanayi  Odası  Yönetim  Kurulu Başkan Necati Bice yaptığı açıklamasında “Odamızın görüş alışverişinde bulunduğu, odamıza  öneri  sunan  bir yüksek istişare   kurulumuz   var.   Kurul  üyelerimiz:  Orhan ÖZKALELİ,   Mehmet   Derviş  MAZMAN,  Aydın  İNAN, Muharrem AKTAŞ, Baki  ŞAHİNER,  Mehmet  DOĞMAZER,  Erdoğan  TOPRAK,  Yaşar  DÜZEN  ve  Ali BOYRAZ.                Çoğunluk   katılımı   ile  gerçekleştirdiğimiz  yüksek istişare  kurulu toplantısında   iki   konumuz   ön   plana çıktı. Bu konulardan birisi, ilçemizde  sabit  bir  araç muayene istasyonunun kurulması  yönünde  oldu.  İlçemize gelen mobil muayene  istasyonunun  15  günde  bir geldiği, ilçe halkının ve üyemizin  Turhal'daki  sabit muayene   istasyonuna   gitmek  zorunda  bırakıldığı,  randevu almanın zor olduğu belirtildi. Burada  açılacak  bir  sabit muayene istasyonunun ya da kalış  süresi  artırılan mobil muayene istasyonunun  hem  ilçe  halkını  başka  bir ilçeye gitme zorunluluğundan  kurtaracağı;  hem de Çekerek,   Göynücek,  Kadışehri,  Artova  gibi  ilçelerin de şehrimize gelerek ekonomik  anlamda  şehre  değer kazandıracağından bahsedildi.

       Bu minvalde,   gerekli  hazırlıklarımızı  tamamladık. Elimizdeki sayısal  verilerle  TÜVTÜRK  Tokat  merkez yetkilisi Koral Bey'e durumu izah ettik.

       Aldığımız   bilgiler;  Yüksek  istişare  kurulumuz  ve üyelerimizin  dışında  tüm  ilçe  halkımızı ilgilendirdiğinden, böyle bir açıklama yapmayı uygun bulduk.

       Aldığımız bilgilerde; sabit istasyonlar ile ilgili  bir çalışmalarının olduğu;  gezici  istasyonun  çalışma  yoğunluğunun  azaltılması  halinde,  bu  gezici  istasyonun sürekli  olarak    Zile'de    bulundurulabileceğinin    bilgisini aldık.

       Biz talebimizi dile getirdik ve  bundan sonra da takibini yapacağız. Bahsi geçen  çalışmanın  yakın  zamanda gerçekleşmesini diliyoruz” dedi.