ZİLE TİCARET BORSASI YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINDA

 

Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre  Merkezi'nde bu yıl 13 üncüsü düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), 9 Ekim'de açıldı ve 13 Ekimde sona erdi. Kuzeyinden  güneyine,  doğusundan  batısına  Anadolunun buluşma merkezi olan bu fuarda Tokat'ın  yöresel  ve  coğrafi işaretli ürünleri de görücüye çıktı.

       Türkiye'nin sahip olduğu yöresel ve coğrafi  işaretli  ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla Antalya  Ticaret  Borsası  öncülüğünde ve Türkiye Odalar ve Borsalar  Birliği’nin  himayelerinde  2010  yılında başlatılan YÖREX, ülkemizde coğrafi işaret  ekosisteminin  gelişmesine önemli katkılar sunuyor. Yörex  kapsamında  e-ticaret  portalları ve perakende zincirleri ile coğrafi işaretli  ürün  üreticilerini de iş görüşmeleri yapmaları için bir araya getiriyor.

       Yörex Fuarı'nda; önceki dönem Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşuğlu, TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Tokat standımızı ziyaret ederek  yöresel  ürünlerimizi tattılar. Ziyarette, Zile Ticaret Borsası  tarafından  Türk  Patent  ve Marka Kurumu'na Coğrafi İşaret Tescili  yaptırılan  meşhur  Zile  Pekmezi ikram edildi, hem Zile'mizin, hem de Zile Pekmezi'nin tanıtımı yapılarak misafirlerin beğenisine sunuldu.

       Başkan Muammer TEKE; “Türkiye'nin en büyük  yerel  ürün fuarı olan, ülkemize  özgü  yöresel  ürünlerimizin adeta  vitrini  konumunda bulunan ve  Türkiye'yi  bir  günde  gezdiğiniz  YÖREX'te  Anadolu'nun birbirinden özel yöresel ürünleri ve yöresel  lezzetlerini görebiliyorsunuz. Bizler Anadolu'nun mirasına  sahip  çıkıyoruz!  Bu  ürünler bizim ürünümüz, bizim kültürümüz, bizim gücümüz” dedi.

       Yörex Fuarı'nda; Zile Ticaret Borsası  Meclis  Başkanı  Duran ŞAHİN, Yönetim  Kurulu  Başkanı  Muammer  TEKE,  Başkan  Yrd. Hamdi KAZANKAYA, Yönetim Kurulu Üyesi Ali BOYRAZ, Meclis Üyeleri; Nevzat ALTAN, Yaşar DURAK ve  Genel  Sekreter  Ö.  Faruk  ÖNKUZU  yer aldılar.