AHLATCI’DAN ZİLE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

 

AK Parti Çorum Milletvekili ve Tokat İl Koordinatörü Yusuf Ahlatcı, beraberindeki heyetle birlikte Zile Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Milletvekili  Ahlatcı’ya; AK Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı ve Zile İlçe Koordinatörü Sergen Coşkun, AK Parti Zile İlçe Başkanı Av. Ahmet Öcbe, İl Genel Meclis üyeleri ve parti yetkilileri eşlik etti.

Heyeti, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice, Meclis Başkanı Ali Eryılmaz ile meclis üyeleri; Sami Solmaz ve Akif Türkyılmaz karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette; Zile’nin ekonomik ve ticari yapısı, ilçemizin mevcut durumu, iş dünyasının beklentileri ile bölgesel kalkınmaya yönelik konular ile ilçemizin öncelikli ihtiyaç ve beklentileri Milletvekili Yusuf Ahlatcı’ya aktarıldı.

Görüşmede özellikle Zile-Alaca-Ankara karayolunun bir an önce tamamlanması, Zile-Kadışehri ve Zile-Amasya yollarının mevcut durumu ve iyileştirilmesine yönelik beklentiler gündeme getirildi. İlçemizin ulaşım altyapısının güçlendirilmesinin Zile’nin ticari, ekonomik ve sosyal gelişimine sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.

Tarım alanında ise; Çekerek Barajı sularının Zile Ovası ile bir an önce buluşturulması ve tarımsal sulamada kullanılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması talebi iletildi. Zile Ovası’nın sahip olduğu tarımsal potansiyelin daha etkin değerlendirilmesi açısından sulama imkânlarının geliştirilmesinin önemi vurgulandı.

Ayrıca; Zile Ticaret ve Sanayi Odasının, ilçemizin sanayi altyapısının ve yatırımların geliştirilmesine yönelik yakın zamanda İstanbul’da gerçekleştirdiği “Yatırımcı Toplantısı” hakkında yürüttüğü çalışmalar, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili kooperatif projesi ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi projesi hakkında Milletvekili Ahlatcı’ya bilgiler verildi. Projelerin mevcut durumu, hedefleri ve Zile ekonomisine sağlayacağı katkılar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Görüşmede bunların yanı sıra Zile Ticaret ve Sanayi Odası  tarafından yürütülen diğer proje ve çalışmalar, üyelerin karşılaştığı sorunlar ve talepler ile ilçemiz ve bölgemizin iş dünyasının beklentileri de paylaşıldı.

Milletvekili Yusuf Ahlatcı, kendisine iletilen talep ve projeleri yakından takip edeceğini ifade ederek, ilgili konuların çözümü ve ilerletilmesi noktasında gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice, nazik ziyaretlerinden dolayı AK Parti Çorum Milletvekili ve Tokat İl Koordinatörü Yusuf Ahlatcı ile beraberindeki heyete teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.