ZİLE BELEDİYESİNDEN YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

 

 

       Zile Belediyesi ilçede bulunan apartman yöneticileri, resmi daire amirleri ve mahalle muhtarlarına yangından korunma ve kaçış

güvenliği konularında eğitim çalışması yaptı.

       Zile Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ortaklığında yapılan eğitimde binalarda yangına karşı alınması gereken tedbirler, yangın merdivenlerinin ve yangın söndürücülerin kullanımı ile yangın esnasında binanın tahliye edilmesi konuları anlatıldı. Yangın eğitim uzmanları tarafından verilen eğitimde, katılımcılara yangınla mücadelenin temel kuralları teorik ve pratik olarak aktarıldı.

       Yapılan eğitim hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Lütfi VİDİNEL “Hayatımızın her alanında her an yangın ile karşı karşıya kalabiliriz. Yaşanacak felaketin önlenmesi, alınması gereken tedbirlere bağlıdır. Başta yangına karşı olmak üzere tüm afetlere hazırlıklı olmak ve tedbir almak zorundayız. Yapılan bu eğitim ile tüm katılımcılar yaşadıkları ve çalıştıkları alanlar ile ilgili yangın güvenliğini tekrar gözden geçireceklerdir. Zile Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak bizlerde gece gündüz 24 saat halkımızın hizmetindeyiz” dedi.