Zile de Tıbbi Önlük ile Başladılar Maske ile devam Ediyorlar

 

Koranavirüs salgını başlar başlamaz 6 usta öğreticisi ve 4 gönüllü kursiyeri ile sağlık çalışanları için tıbbi önlük üretmeye başlayan Zile Halk Eğitim Merkezi bu defada maske üretimi ile resmi kurumlara destek veriyor. 

10 gönüllü çalışan ile sağlık çalışanlarından gelen talep üzerine 250 adet tıbbi önlük üretimi yapan Zile Halk Eğitim Müdürlüğü el işçiliği ile yapmış olduğu maske üretimini makinelerle kapasite artırımı yaparak günlük 5 bin maske üretmeye başladı.

Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Polattimur, Tüm dünya ve ülkemiz koronavirüs tehdidi altında bir mücadele veriyor. Bu noktada ülkemizin göstermiş olduğu başarılı çalışmalar, gerek sağlık alt yapısı, gerek tıbbi malzeme noktasında gelişmiş ülkelerden çok iyi durumda olması bizi gururlandırdı. Zile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çorbada tuzumuz olsun istedik. Devletimize ne kadar katkımız olur bunun planlaması içinde olduk. İlk aşamada fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımıza ne ihtiyaçları olduklarını sorduk. Onlarda koruyucu tıbbi önlük ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler. Halk Eğitim Merkezimizde 250 adet önlük üretimi yaptık.

‘Amerika’ya gönderilen maske ile üretimi artırdılar’

Burada özellikle milli duygularla bu işte milli bir seferlik içinde olduğumuzu düşündük. Onun verdiği heyecanla, motivasyonla maske üretimine başladık. Amatörce gönüllü personelimizin çabasıyla kurumların ihtiyacını karşılıyorduk. Oluşturduğumuz çok az sayıda bir üretimdi. Amerika’ya 2 uçak ve Somali’ye yardım gitmesi bizi çok duygulandırdı, gururlandırdı. Bizde devletimizin yanında olalım, üretimi artıralım dedik. Kapasite artırımı için İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin de katkılarıyla makine parkurumuzu kurduk. Şuan günde 5 bin maske üretimini sağlıyoruz. Bu bir başlangıç, üretim sayısını daha çok artırabileceğimizi biliyoruz. dini sohbet

‘Gönüllü Kadınlar Milli Bir Şuurla Maske Üretiyor’

Maske üretiminde gönüllü olarak çalışanlarımız tamamen fedakârca, tamamen milli bir şuurla, milli mücadeledeki ruhla, şevkle ve azimle bu işe soyundular. Gerçekten burada çok büyük bir fedakarlıkla mesai yapıyorlar. Ramazan ayında oruçlu bir şekilde çocuklarından, evlerinden uzaklar. Hepsine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.