ATAMIZI SAYGIYLA ANDIK

 

       Cumhuriyetimizin   kurucusu Ulu  Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  aramızdan ayrılışının 82. yılında saygıyla ve özlemle andık.

       Zile Fen Lisesi’nin hazırlamış olduğu program dahilinde; ilçemiz 15 temmuz demokrasi meydanında saat  08.45’de  Kaymakamlık Makamı çelengi ilçemiz  Kaymakamı  Mehmet Ali  Akyüz,  Belediye  Başkanlığı  çelengi  Zile Belediye Başkanı Şükrü  Sargın tarafından Atatürk Anıtı’na sunuldu.

       Saat 09.05’de sirenlerin  çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde  Şanlı  Bayrağımız yarıya indirildi.

       Günün  anlam ve  önemini  belirten konuşma  Zile Fen  Lisesi  edebiyat öğretmeni   Mustafa  Soyuer  tarafından yapıldı.  Soyuer  yaptığı konuşmasında;  “Bugün  burada, “Benim  naçiz  vücudum elbet bir gün toprak  olacaktır  fakat  Türkiye  Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”  diyen  Ulu  Önder  Atatürk’ün  aramızdan  ayrılışının 82.  yıldönümü  münasebetiyle  toplanmış bulunmaktayız.

       Atatürk’ün   57  yıllık  hayatını,  mücadelesini,  milletimize kazandırdıklarını   yahut    kazandırmak    istediklerini    doğru okumak bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür.

       Hayatının en son anına kadar  ülkesine  hizmet  etmiş büyük   devlet  adamı  Mustafa  Kemal,  ileriyi  gören  bir  liderdi. Mondros   Ateşkes    Antlaşması’ndan   sonra   ortaya    çıkan tehlikeli durumu ilk o  görüp  milletinin  dikkatini çekti.  Erzurum Kongresi’nde “Vatanın  bölünmez  bir  bütün  olduğunu” tüm dünyaya   ilan  etti.  Sakarya  Savaşı  sırasında  söylediği: “Vatanın  her  karış  toprağı  vatandaş  kanıyla   sulanmadıkça terk olunamaz.” Sözü ve ayrıca  “Yurt toprağı!  Sana  her  şey feda olsun. Kutlu olan sensin. Sana canımız feda.” Sözü onun vatan sevgisinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.

       O, milletine hep güvendi ve inandı. Tarihte  büyük devletler kuran, tarihe  yön  veren,  tarihi  okumaktan  çok  yazmayı seven ve yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk Milleti’nin büyüklüğüne inanmış ve  Türklüğü ile  gurur  duymuştur. Atatürk kahraman Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına olan inancını her daim korumuştur. dini sohbet

       Bu  vesileyle,   ölümünün   yıl    dönümünde   Ulu   Önder Atatürk’ü ve bu vatan için canlarını feda etmiş  aziz  şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile Program sona erdi. 

       Programa   İlçemiz  Kaymakamı  Mehmet  Ali  Akyüz,  Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın,  Zile  Cumhuriyet  Başsavcısı Abdullah    Amanvermez,   İlçe  Jandarma   Komutanı   J.Bnb. Erhan Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Erden Uzun, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.