GES İLE 4 AYDIR FATURA DERDİ YOK !

 

       Zile'de Dutlupınar Mahallesi Latif Topçu Sokak N. 6 (Saray Sineması karşısı) Zile adresinde  faaliyet gösteren güneş paneli firması Akarsu Enerji sahibi Emre AKARSU, Serbest Mali Müşavir Hüseyin AKDİŞ’e ait 3kwatt gücündeki AKDİŞ güneş enerji santralinin eylül ayında 250TL olan faturasını sıfırladığını ve üstüne tüketimin fazlası olan elektriği dağıtım şirketine satıp 100TL ödeme alarak toplam 350TL kazanç sağladığını belirtti. Projede 12 adet 290wattMonokristal güneş paneli ve 1 adet Huawei marka invertör kullandıklarını belirten Akarsu, sistemin verimli çalışması için pek çok noktaya mühendislik gerektiren bilgiyle yaklaştıklarını ve santralin kış aylarında bile kendi ihtiyacından fazlasını ürettiğini belirtti.

Müstakil ev veya iş yerlerinin çatılarına kurulacak 10 kilowattlık bir güneş enerjisi santrali (GES) ile aylık 1200 liraya kadar gelir elde etme imkânı bulunduğunu bildirdi.

İnsanların çatılarındaki boş metrekareleri güneş panelleriyle değerlendirip hem elektrik faturası ödemekten kurtulabileceklerini hem de ihtiyaç fazlası elektriği dağıtım şirketine satarak gelir elde edebileceklerini ifade eden Akarsu, bununla ilgili tüm işlemlerin kendilerince yapıldığını dile getirdi.

Çatılardaki GES'lerle üretilen elektrikle, elektriğe gelen zamlardan da kurtulmuş olunacağına dikkati çeken Akarsu, "Yapmış olduğumuz çalışmalara göre şu anda 150 metrekarelik müstakil bir evin elektrik faturası aylık 300-500 lira arasında değişiyor. 10 kilovatlık bir GES şu anda aylık 900-1200 lira arasında bir getiri sağlıyor. Yani 10 kilowattlık GES'e yatırım yapan bir yatırımcı aylık 400 liralık elektrik faturası mahsuplaşacağı gibi 600 liralık kısmı da aylık gelir olarak elde edecek. Ticarethaneler ise sözleşme gücü kadar kurabilecek." diye konuştu.

Akarsu, GES'lerin 10 yıl devlet garantili olduğunu da işaret ederek, "GES yatırımı yapan yatırımcının kiracı bulmak, kullanımdan dolayı tadilat masrafları gibi bir derdi de olmuyor. Para kazanmanız için ihtiyacınız olan tek şey güneşin doğması." dedi.

 

AKÜLÜ SİSTEM İLE 220VOLT ELEKTRİK.

Elektrik aboneliği alınamayan veya direk dikim maliyetinin yüksek olduğu yerler için ise 220Volt elektriği kullanabilmeleri için invertör ve akü ile akıllı sistem kurduklarını belirtti.

SULAMA SİSTEMLERİ İLE DALGIÇ POMPALAR ÇALIŞIYOR

Sulama sistemleri için ise akü olmadan dalgıç pompayı gücüne göre 1,5kwatt’tan 280kwatt’a kadar güneş paneli sistemi ile çalıştırdıklarını ifade eden Akarsu müstakil evi, fabrikası, petrol ofis işletmesi, soğuk hava deposu, bağ evi ve diğer güneş enerji sistemi yaptırmayı düşünen yatırımcıları kendileriyle görüşmek üzere ofisine davet ediyor. dini sohbet

 

Elektrik Mühendisi olan iki kardeş Emre Akarsu ve Sadık AKARSU’ya projelerinde kolaylıklar diliyoruz.