ZİLE DE - KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR -SÜRÜ- NEDENİM VAR - PROJESİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

 

İlçemizde, köyümde yaşamak için bir SÜRÜ nedenim var projesi kapsamında 2020 projeleri dahilinde toplam 32 (otuziki) kişinin projeleri onaylanarak hayvan alımları yapıldı. Kişi başı ortalama 100 (yüz) adet koyun toplamda 3200 adet koyun-keçi dağıtımı yapıldı. 2021 yılı içinde projesi onaylanan ancak hayvan alımı yapılmayan 65 kişi içinde 15-30 gün içerisinde taahhütleri imzalanarak hayvan alımlarına başlanacak.

İlçe Tarım ve  Orman Müdürü Kemal OSMA ; "2021 yılı için tüm yetiştiricilerimizi dilekçelerini vermek üzere müdürlüğümüze davet ediyoruz. Müdürlüğümüz ve personelleri her zaman yetiştiricimizin yanındadır. Proje kapsamında hak kazanan yetiştiricilerimize hayırlı bereketli bir yıl diliyorum.

22 Mart 2021 tarihinde 17 kişiye İl Özel İdare kaynaklı % 75 hibeli koç alımı için 750’şer TL yatırarak koç almaya hak kazanmışlardır.17 yetiştiricimize Akkaraman ırkı koçların dağıtımı yapılmıştır. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Müdürlüğümüz  Küçükbaş Proje sorumluları Veteriner Hekim Arif AKYÖRÜK ve Samet BERBEROĞLU’ndan alabilirler" dedi. dini sohbet