ZİLELİ PANCAR ÇİFÇİLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

 

ZİLE PANCAR BÖLGE MÜDÜRÜ ALİ KÖRKEM KOLAT;

"ÖZELLEŞTİRMENİN YÜZ  AKI TURHAL ŞEKER FABRİKASI, ZİLE BÖLGE ÇİFÇİLERİ YENİ SEZON ÖNCESİ TURHAL ŞEKER FABRİKASI ZİLE PANCAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ ZİYARET EDEREK TEŞEKKÜR ETTİLER."

Zile Pancar Bölge Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada; "Zile pancar bölge müdürlüğüne bağlı 34 köy ve 1018 çiftçi ile toplamda 100 bin ton şeker pancarı üretimini planlayan Kayseri Şeker Fabrikası bu üretim için DAP ve Amonyum Sülfat gübreleri olmak üzere 1516 ton gübre dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Çiftçinin ihtiyacı olan bu gübreleri Kayseri Şeker Fabrikası çiftçisine piyasadan 400-500 tl daha uyguna vererek tarımsal üretimde çiftçinin her zaman yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca nisan ayı başında ekimi yapılması planlanan şeker pancarı üretimi için pancar tohumlarını çiftçisine piyasa şartlarından 80-100 tl daha uygun olacak şekilde dağıtımını gerçekleştirmiştir." denildi. dini sohbet

Zile merkez çiftçilerinden Hüseyin UNCUOĞLU;

"Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüseyin AKAY’a ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Özelleştirmeden itibaren gerek avans gerek gübre ve tohum olarak bizlerin her zaman yanında olan başkanımız ve bölge çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz. Pancar bedel ödemesinde Türkiye‘ye örnek olarak en erken Pancar bedeli ödemesi yapan kayseri şeker fabrikasıyla çalışmaktan çok mennunuz" dedi.