Kütüphanemiz çocuk okuma salonuna Ali İhsan Divriklioğlu nun ismi verildi

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2021 tarihli onayı ile.

26 Temmuz 2020 Tarihinde vefat eden ilçemizin sevilen Kütüphane müdürü Ali İhsan Divriklioğlu’nun ismi Kütüphanemiz çocuk okuma salonuna 5 Ağustos 2021 perşembe günü saat 14:00’de ilçe protokol ve seçkin davetlilerin katılımı ile verildi.

      Yapılan törende ilk olarak Kütüphane Müdürümüz Korkmaz Gürsoy; “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın İl Kültür Müdürüm değerli protokol üyeleri ve kıymetli misafirler hepiniz hoşgeldiniz. Bugün Zile İlçe Halk Kütüphanesine yaptığı katkılarla kütüphanemizin Zile halkı için kültür merkezi olmasına vesile olan rahmetli müdürümüz Ali İhsan Divriklioğlu’nun adını çok sevdiği kütüphanede yaşatmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bizler onun çocuk sevgisini bildiğimiz için kendisinin hep çocuklarla kalması adına bu bölüme adının verilmesini arzu ettik. Artık bu bölüme adım atan bir çocuğun mutluluğu Ali İhsan hocamızın ruhunun mutluluğu olacak. Bizler de bu hususta çocuklarımızın mutluluğu için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

       Zile’mizin kültür insanlarından rahmetli müdürümüzün babası şair-yazar Ahmet Divriklioğlu’nun rahmetli müdürümüz için yazmış olduğu bir şiir ile sözlerimi tamamlamak istiyorum.                  

OĞUL

   Sardın çileyi başıma

   Kurşun sıktın hayatıma

   Dile getirmem korkuma

   Ne yaptın sen bana oğul

 

   Teller artık matem çalar

   Sözler artık döş yaralar

   Sardım eynime karalar

   Ne yaptın sen bana oğul

 

   Gecem gündüzüm belirsiz

   Günüm zindan gecem dipsiz

   Kaldım ortada kimsesiz

   Ne yaptın sen bana oğul

 

  Gözümde yaş kurumuyor

   Hayat sensiz yürümüyor

   Halime aklım ermiyor

   Ne yaptın sen bana oğul

 

   Oğul Tufan bitti artık

   Kayıp oldu yitti artık

   Acın cana yetti artık

   Ne yaptın sen bana oğul”

içerikli bir konuşma yaptı.

      Daha sonra kürsüye gelen merhum müdürümüz Ali İhsan Divriklioğlu’nun babası şair yazar araştırmacı Ahmet Divriklioğlu ise; Gönlüm isterdi ki her yaptığı işin iyisini değil mükemmeline kendisini odaklayan oğlum uzun yıllar ülkemize ve şehrimize hizmet etsin. İdealist bir kültür insanı, iyi bir müzik öğretmeni fevkalade bir ses sanatçısı idi. Şehrimizde Kültür ve sanat platformu derneğini bu amaçla kurarak her branştan enstruman kursunda 8 ila 12 yaş grubu onlarca çocuğumuzu eğitmeye başlamış, onların başarılarını övünç ve kıvançla her seferinde dile getirirdi.Cumartesi pazar istirahati bilmez o çocuklarımızı yarınlara kültürümüzü taşıyacak sanat insanı olarak yetiştirmeyi kendisine ilke edinmişti.

       Yaradanın taktiri, ömrü bu kadarmış. Bizlerde faniyiz mühim olan arkamızdan hayırla güzellikle yadedilmek. Benim ve ailem için burukta olsa böylesi bir günde bu gurur verici rahmetliyi ebedileştirme girişimine vesile olan başta Turizm ve Kültür Bakanımıza, Bakan yardımcımıza, Kütüphaneler Genel Müdürüne, İl Kültür Müdürü Sayın Adem Çakır’a, bizleri yalnız bırakmayan siz sayın protokol üyelerimize ve katılımcı hemşehrilerim, dost ve arkadaşlarıma huzurunda çok teşekkür ederim” dedi.

      Konuşmalar bitiminde Ali İhsan Divriklioğlu çocuk okuma salonu yazılı tabela kurdale kesilerek açıldı. Davetlilere çocuk okuma salonu ve kütüphanenin diğer bölümleri Kütüphane Müdürümüz Korkmaz Gürsoy tarafından tanıtılarak gezdirildi.