ZİLE FEN LİSESİ eTwinning Ulusal Kalite Etiketi Töreni

 

2020/2021 Eğitim Öğretim yılında Zile Fen Lisesi koordinatörlüğünde ülkemizden ve farklı Avrupa ülkelerinden proje ortağı okulların katılımıyla gerçekleştirilen 3 farklı  eTwinning  projesi ulusal kalite etiketi alma başarısı gösterdi. Projelerde görev alan öğrencilerin eTwinning Ulusal Kalite Etiketleri düzenlenen bir törenle öğrencilere takdim edildi.

“DigiTALE of Life” isimli eTwinning projesi kapsamında e-Ekonomi, e-Sağlık, e-Öğrenme ve e-Bilim temaları üzerine çalışmalar yapıldı ve proje kapsamında çeşitli ortak ürünler ortaya çıkarıldı. Proje, İngilizce Öğretmeni Ünsal SAPER rehberliğinde yürütüldü.

Zile Fen Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen“eSTEM 4.0” isimli Erasmus+(KA229) projesine bağlı olarak yürütülen “eSTEMIndustry 4.0”isimli eTwinning projesi kapsamında akıllı yaşam alanları, çevre ve enerji sorunları üzerine çalışma yapıldı.Proje, İngilizce Öğretmeni Erdem PEKŞEN rehberliğinde yürütüldü.

“WaterLiteracy” isimli eTwinning projesinde ise su okuryazarlığı teması kapsamında çeşitli çalışmalar yapıldı. Proje, görsel sanatlar öğretmeni Mustafa DEMİRHAN rehberliğinde yürütüldü.

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler vb.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning okulların bilişim teknolojileri kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa okul işbirliğini teşvik etmektedir.