ZİLELİ SPORCULAR ULUSLARARASI YAMAÇ PARAŞÜTÜ YARIŞMASINDA

 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından 15-17 Ekim 2021 tarihleri arasında, Mersin’de Toroslar Belediyesi işbirliği ile uluslararası yamaç paraşütü mesafe ve eğitim yarışması düzenlendi.

            Türkiye’den ve yurt dışından toplam 60 sporcunun katıldığı yarışmaya ilçemizden, Tokat Zile Sportif Havacılık Kulübü sporcularından A.Volkan Erol, Emirhan Vural ve Mustafa Zoroğlu katıldı.

            Kulüp başkanı Emirhan Vural “Uluslararası bir yarışmada Zile’mizi ve kulübümüzü temsil etmek bizleri gururlandırdı. Uluslararası bir yarışmaya katılmak hem bizler için tecrübe oldu; hem de genel, spor  ve kulüpler klasmanlarında iyi dereceler yaptık. Güzel bir organizasyondu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Yamaç paraşütü sporunda, ilçemiz de hedef yarışmaları için uygun. Kurumlar ve sivil toplum örgütlerimizin desteği ile halkımıza yamaç paraşütü sporunu sevdirmek, dışarıdan gelecek sporcu ve izleyicilere Zile’yi tanıtmak için de benzer yarışmalar şehrimizde düzenlenebilir. Katıldığımız yarışmada görüldüğü üzere; Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Toroslar Belediyesi işbirliği ile etkinlikler düzenliyor. Bu konuda; Zile Belediyesi ve Zile Kaymakamlığı başta olmak üzere, tüm kurum/kuruluşlarımızı ve sivil toplum örgütlerimizi bu konuda önderlik etmeye çağırıyoruz. Hem bir spora öncülük edip, hem de Zile tanıtımına ciddi bir katkı sağlayabiliriz.” dedi.

            Yarışma 17 Ekim 2021 Pazar günü tüm pilotların güvenle uçuşlarını tamamlamalarını müteakip akşam yapılan ödül töreni ile sona erdi.