- BENİMDE BİR UÇURTMAM OLSUN -

 

Türk Kızılay Zile Temsilciliği tarafından hazırlanan, Zile Belediyesi, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğ, Zile Ticaret ve Sanayi Odası ve Zile Türk Hava Kurumu  Şubesi'nin proje ortağı olduğu "BENİMDE BİR UÇURTMAM OLSUN" Şenlendirme projesinin hava şartları nedeniyle ertelenen uçurtma yarışmasının  sonuncusu Zile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ve Zile Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin katılımı ile 23 Kasım 2021 Salı günü saat 14.00'de Zile Uğurluören Köyü merasında yapıldı.

       Daha önce 7-8 Ekimde yine Zile-Uğurluören Köyü merasında, 12 Ekimde Zile İğdir Köyünde, 13 Ekimde Evrenköy'de yapılmıştı. Proje yarışmasına katılan öğrencilerin çoğunluğu bugüne kadar uçurtma uçurmadıklarını ifade ederek pandemi sitresini neşelenerek atmamıza yardımcı olan Türk Kızılay Zile Temsilciliği'ne Teşekkür ettiler.

Türk Kızılay Zile İlçe Koordinatörü Remzi Fenercioğlu yaptığı açıklamasında "Projemizin amacı; bugüne kadar uçurtma sahibi olamayan çocuk ve gençlere uçurtma hediye etmek, onların hayallerine katkıda bulunmak, sahip olacakları uçurtmalar ile yarışmaya katılmalarını sağlamak, kendilerine güven duygusu kazandırmak, Covit-19 salgınının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi ve kardeşlik duygularının geliştirilmesine katkı sağlamaktır. dedi.