ZİLE DE USTA ELLERDEN ÇIKAN DEĞERLİ EŞYALAR İLGİ BEKLİYOR

 

Zile Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerinden Zuhal Tarkan kurs katılımcılarıyla beraber gazete kağıtlarından ve bambudan sepet, supla, kapı süsü gibi eşyalar yapıyorlar. Usta öğretici Zuhal Tarkan Zileli kadınlarla beraber atık olarak görülen gazete kağıtlarını, bu geri dönüşüm projesiyle değerlendirip ekonomiye kazandırıyorlar. Zile Halk Eğitim Merkezi'nde kursa katılan kadınlar burada yeni şeyler öğreniyor, üretiyor, sosyelleşiyor ve beraber yaptıkları ürünleri ekonomiye kazandırarak gelir elde ediyorlar.

       Her yaş grubundan kursiyerin bulunduğu bu kursla ilgili olarak kursun usta öğreticisi Zuhal Tarkan yaptığı açıklamasında;  "Gazate kağıdının geri dönüşümünün çevresel boyutta etkisi tartışmasız çok önemli. Zira biz eski ve hatta çöp olarak görülen bu malzemeyi kullanarak, üzerine fikir, el emeği ve tasarım ekleyerek kullanılabilir yeni ürünler elde ediyoruz. Böylece daha az atık ile çevreye verdiğimiz zararı azaltıyor ve ayrıca ürettiğimiz ürünlerin hammmadde maliyetini düşürüyoruz. Çalışmamızın çok daha büyük bir önemi var ki o da Zileli kadınlarımızın bu sürece dahil olmasıdır. Zile Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirdiğimiz kursumuza katılım talebi her dönem yoğun olmaktadır. Kadınlarımızın yeni şeyler öğrenmesine, üretmesine, para kazanmasına vesile olmak mutluluk verici" dedi.

       Ayrıca bu kursta gazete ve bambunun yanı sıra eski kıyafetlerin kumaşlarından "Saçaklama" yöntemiyle yeni kumaş elde ettiklerini belirten usta öğretici Tarkan, bu yeni kumaşlarla çanta, önlük ve yeni kıyafetler ürettiklerini ifade etti.. Önümüzdeki sürece ilişkin planlarını sorduğumuz Zuhal Tarkan yeni dönem Halk Eğitim Merkezi'nde açılacak kurslar arasında plastik ve cam malzemeler için geri dönüşüm planlandığını söyledi.

       Bizde Zileli kadınların bu emeğini ve çabasını takdir ediyor, onları desteklemek isteyen herkesi kadınlarımızın yaptıkları ürünlerden satın almaya davet ediyoruz.