ATIK TESİSİNDE DOĞANIN AYAK İZLERİ

 
ATIK TESİSİNDE DOĞANIN AYAK İZLERİ

Kuruculuğunu sınıf öğretmeni Gülay Baykal'ın üslendiği Doğanın Ayak İzleri projesi ekibi faaliyetlerine devam ediyor.

Atiye Bekir Dinçerler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gülay Baykal ile Melik Gazi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Gülcü öğretmenlerin birlikte yürüttüğü ve Atiye Bekir Dinçerler İlkokulu'ndan Nuray Sayış, Bilfer Şahin ile Melikgazi İlkokulu'ndan Tamer Uygur ve Osman Darçın, Şehit Hüseyin Kısa İlk/Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Murat Oral'dan oluşan NATURE'S FOOTPRINTS (Doğanın ayak izleri) projesi ekibi Zile Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisleri'ne öğrencileri ile birlikte gezi düzenleyerek suyun nasıl arıtıldığını ve hangi işlemlerden geçtiğini yerinde inceleyerek gözlemlediler.

       Atiye Bekir Dinçerler İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gülay Baykal projenin amacı ile ilgili yaptığı açıklamasında; "NATURE'S FOOTPRINTS projesinin amacı 21. yy becerileri ve sürdürülebilir yaşam ortamlarını geliştirebilmek doğanın dengesini sağlayan unsurları ve çevresini tanıyarak havayı, suyu ve toprağı verimli kullanmanın yollarını aramaktır. Öğrencilerin bunların yokluğunda karşılaşabilecekleri tehlikelerin farkına varıp çözüm yollarını üretebilmelerini sağlamaktır" dedi. Gülay Baykal, ayrıca bu projenin öğrencilerin doğaya farklı bir bakış açısı ile bakmalarını sağlayacağını ifade ederek, "Proje sayesinde öğrencilerin çevresinde gördüğü sorunları tespit edip çözüm üretebilmelerini sağlamayı da hedeflemektedir" dedi.

       Zile'de çevreye duyarlı hizmetleri ile bilinen Zile Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşegül Polattimur tarafından önce öğretmen ve öğrencilere Zile Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi gezdirildi. Ayşegül Polattimur öğrencilere arıtma işleminin nasıl gerçekleştiğini anlattı. Daha sonra öğrenciler atık suyun arıtılma, süzdürülme işlemini laboratuvar ortamında deney yaparak gördüler.