Zile Fen Lisesi Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı Açılışı

 

Zile Fen Lisesi Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı (FutureClassroomLab) ZFCL,  İlçemiz Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Hakan BÜCÜK, FCL Türkiye koordinatörü Sümeyye Hatice ERAL, FCL Türkiye temsilcileri  Büşra SÖYLEMEZ, Nevzat ÜNSAL,Tokat İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat URFALIOĞLU, Zile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fethi SAYIŞ ve Şube Müdürü İsa YILDIZ, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla açıldı.

 

Açılış konuşmasının ardından Zile Fen Lisesi öğrencileri tarafından  Zile Fen Lisesi FCL sınıfı öğrenme alanlarının sunumları yapıldı.Öğrenciler sırasıyla Araştırma, Üretim, Etkileşim, İşbirliği, Sunum ve Geliştirme alanlarında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek FCL sınıfı ile ilgili deneyimlerini paylaştılar. Daha sonra ise ZFCL için hazırlanan tanıtım videosu izlendi ve devamında ise öğrenciler tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Zile Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Ünsal SAPER “ZFCL, esnek öğrenme alanlarına entegre ettiğimiz modern teknolojileri pedagojik çerçevede ve disiplinlerarası bir yaklaşımla kullanarak öğrencilerimizin 21. yüzyıl beceri ve yeterliklerini geliştirmeyi ve okulumuzda yürütülmekte olan eTwinning,Erasmus+ projeleri kapsamında yapılacak etkinlikler ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimine yönelik düzenlenecek eğitimlere yönelik oluşturulmuş yenilikçi bir sınıftır” dedi.