BAŞKAN BİCE, ZİLEMİZ VE ÜYELERİMİZİN YAŞADIĞI SORUNLARI TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASINDA DİLE GETİRDİ.

 
ZİLE DE 50 YILLIK HASRETE ÖMEMLİ BİR ADIM

 TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleştirildi. İş dünyasının temsilcileri sorun ve taleplerini hükümete aktardı.

       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ekonomi şurasında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulmasının çok faydalı olacağını bildirdi.

       Zile TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bice Zile'li hemşerilerimiz ile üyelerimizin yaşadıkları sorunları, oda başkanlığımızda bir dizi düzenlenen toplantılar ile TOBB Türkiye ekonomi şurasında söz alarak dile getirdi.

Hammadde, enerji ve yakıt fiyatlarındaki istikrarsızlığa, imalat sanayisinde olan firmaların üretim noktasında yaşadıkları sıkıntılara dikkat çeken Başkan Bice ekonomi şurasında yaptığı konuşmasında; "Zile’miz de var olan Çekerek Barajı'nda ki suyun desteklerinizle, Zile ovasıyla buluşması 50 yıldır beklediğimiz hasrettir" dedi.

       İlçemizin ekonomik sıkıntılarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ileten Başkan Bice Çekerek Barajı suyunun Zile ovasıyla buluşmasında hükümetin desteklerinin beklendiğini ifade ederek, "Sulama kanallarının tamamlanmasıyla Zile ovası tarımsal alanda 250.000 ton ürün kapasitesinden 1.000.000 ton ürün kapasitesine çıkacaktır.” Dedi.