ZİLE DE CUMHURİYET COŞKUSU

 

       29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi  Zile'de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü kutlamaları 28 Ekim 2022 Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık Makamı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün Türk büyüklerimizin, Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

       29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da tebrikler İlçemiz Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz tarafından kabul edildi. Zile Borsa İstanbul Anadolu Lisesi tarafından hazırlana Hasan Sevinç Kapalı Spor Salonu'ndaki tören saat 10.30'da başladı.

       Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kaymakamımız Mehmet Ali Akyüz tarafından yapıldı. Akyüz konuşmasında "Saygı Değerli protokol, çok kıymetli hemşehrilerim, sevgili öğrenciler milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yılını milletçe kutlamaktayız.

       Cumhuriyet Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Cumhuriyetin tüm değerleriyle gelecek kuşaklara aktarılması ve sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğumuzdur.  

       Aziz milletimiz bu inanç doğrultusunda kendisini çağdaş dünyayla buluşturan Cumhuriyeti korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyet ve kazanımlarıyla ülkemiz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış, gelişmiş ülkeler arasında haklı yerini almıştır. Cumhuriyetin kazanımlarıyla bulunduğumuz coğrafyada refah ve istikrar abidesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin yıldızı parlamaktadır. Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesidir. Bu felsefeyle Anadolu'nun dört bir yanında vatandaşımız bu birlik etrafında kenetlenmiştir.Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda dünyanın mazlum ve mağdur milletleri için ilham kaynağı olmuştur. Bizlere düşen ülkemizin daha ileri noktalara taşınması için daha çok çalışmalı birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.

       Sözlerimin sonunda milletimizi aynı coşku ve duygu ile birleştiren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatanımızın bölünmez bütünlüğü için vefat eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

       Sırasıyla halk oyunları gösterisi sergilendi, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu, oratoryo, müzik dinletisi gerçekleştirildi. Zile Gençlik ve Spor  İlçe Müdürlüğü taekwondo ekibinin gösterileri sunuldu. İlçemiz okulları arasında yapılan "Cumhuriyet ve demokrasi" konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı tören geçişi ile sona erdi.

       29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına İlçemiz Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, İlçe J.K.Vekili J. Teğmen Oğuzhan Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Kürşad Kılıçarslan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.