TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 178. YILI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

 

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 178. yılı coşkuyla kutlandı.

10 Nisan Pazartesi günü ilçemiz eski Hükümet  Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Emniyet Müdürü Bilal Kürşat Kılıçarslan tarafında saat 11.00'da çelenk sunuldu. Bir dakikalık saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşımız eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

       Günün anlam ve önemini belirten konuşma Zile İlçe Emniyet Müdürü Bilal Kürşat  Kılıçarslan tarafından yapıldı. Kılıçarslan konuşmasında "Türk Polis Teşkilatı'mızın 178. kuruluş yıldönümü için düzenlenen törenimize teşriflerinizden dolayı şahsım ve teşkilatım adına hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunarım.

       Şanlı tarihi ve destansı mazisiyle milletimize büyük bir aşk ve sadakatle hizmet eden, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle temel hak ve özgürlüklere saygılı hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş, huzur ve güvenliğimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'mızın 178. kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

       10 Nisan 1845 tarihinde polis nizamnamesi ile kurulan Türk Polis Teşkilatı'mız her daim milleti ile iç içe olmuş, milletin kendi öz evlatlarından oluşmuş bir kurumdur.

       Türk Polis Teşkilatı huzur ve güvenliği tesis etmeyi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamayı, toplumun her geçen gün artan güvenlik ihtiyaçlarını ve özgürlük taleplerini hukukun dışına taşmadan karşılamayı, hukukun üstünlüğünü rehber edinerek tarafsız görev anlayışı ile toplumun her kesiminin sevgi saygı ve güven desteğini almayı ve halkla bütünleşmiş bir hizmet anlayışını kendisine daima şiar edinmiş vatanı ve milleti uğruna gerektiğinde kıymetli varlığı olan canını dahi vermekten hiçbir zaman kaçınmamıştır.

       Kahramanlıklarla dolu 178 yıllık köklü tarihimiz boyunca bugüne kadar koruduğumuz milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça suç ve terör örgütlerine karşı mücadelemiz dünyada örnek gösterilen bir seviyeye ulaşmıştır.

       Belirtmek isterim ki emniyet teşkilatı dün olduğu gibi bugünde suçların önlenmesinde suç ve suçlu ile mücadelede ve her türlü fitne ve şer odaklarına karşı devletinin emrinde, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün teminatı, devletin bekasının yılmaz savunucusudur.

       Bu duygu ve düşüncelerle 23 senedir mensubu olmaktan onur duyduğum Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıldönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Vatan, Bayrak, Ezan, Kur'an ve tüm kutsal değerlerimiz için en kıymetli varlıkları olan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi vazife malüllerimizi ve emekli personelimizi şükranla anıyor, gece gündüz demeden mesai merfumu gözetmeksizin fedakarca çalışan değerli meslektaşlarıma aileleri ile birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

       Ayrıca ilçemizde emniyet hizmetlerini yürütürken desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Zile halkına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Eski hükümet  konağı önündeki törenin bitiminden sonra aynı gün saat 20.00'da ilçemiz Ulu Camii'de Kuran'ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu ve saat 21.30'da lokma ikramında bulunuldu.

       Programa, Zile Belediye Başkan Vekili İbrahim Ceyhan, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Erhan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Bilal Kürşat Kılıçarslan, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, Zile M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Filiz Kurum,  İlçe Milli Eğitim Müdürü H. Bayram Polattimur, dair amirleri, sivil toplum, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.