ZİLE’YE TURİST AKINI

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 200 kişilik Tokat öğretmen okulu mezunu Zile’yi ziyaret etti. Turizm projeleri kapsamında Zile Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak, tarihi Zile Kalesi’nde turistlerin ziyaretine açılan “Veni Vidi Vici Zile Kent Müzesi” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 200 kişilik Tokat öğretmen okulu mezunu Zile’yi ziyaret ederek, Amasya Caddesi, Çarşı Park, Zile Belediyesi Kültür Sanat Konağı, Zile Kalesi ve Kent Müzesi’ni gezdiler.

 

 Zile’ye gelen turist sayısında ciddi bir artış

var.

 

Zile Kalesi ve Kale’nin içindeki Kent müzesini ziyaret eden 200 kişilik Tokat öğretmen okulu mezunu misafirlerle ilgilenen Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, çalışmalarının meyvesini almaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Valilik ve Belediye işbirliğinde yapılan Kale Çevre Düzenlenmesi ve Belediye tarafından Kale içerisinde gezginlerin ziyaretine açılan Veni Vidi Vici Zile Kent  Müzesi ile Zile’ye gelen turist sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “Ziyarete gelen

vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Müzemize ve rekreasyon çalışması yapılan kalemize yoğun bir ilgi var. Ziyarete gelen vatandaşlarımıza müzemizde bulunan bölümlerle, Amasya Caddesi’ndeki sivil mimari yapılar ve konaklarımız hakkında bilgilendirme yaparak buradan, Zile’nin kültürü ve geleneksel yaşam biçimi hakkında bilgi sahibi olarak ayrılmalarını sağlıyoruz. Geçmişi geleceğe taşıyan müzemizin ve kalemizin Zile’ye artı bir değer kattığını görmekten çok memnunum” dedi.