41 YIL ÖNCE TUNCELİ’DE ŞEHİT OLAN POLİSİN İSMİ İLÇEMİZDE YAŞATILACAK

 

1982   yılında   Tunceli'de   Şehit   olan   Zile’li  polisimiz  Niyazi Petek’in ismi Vali Numan Hatipoğlu'nun da katıldığı törenle ilçemizdeki Polis Merkezi Amirliği’ne verildi.

        Törende konuşan Vali Numan Hatipoğlu,  şehitlerimizin ailelerinin kutsal emanetler olarak görüldüğünü ifade etti.  Vali  Hatipoğlu, konuşmasında "Aziz  vatanımızı  kanlarıyla,  toprak  halinden vatan haline döndüren  bu  yiğitleri,  kahramanları  ben de  huzurlarınızda saygıyla, rahmetle  anıyorum.  Onların  emanetleri  bizim  başımızın tacı. Aileleri devletimizin itinayla koruduğu emanetler haline geliyorlar. Şehitlerimizin adının  yaşatılması  büyük  bir  önem  taşıyor,  bu anlamda da kurumlarımızda uygun olan yerlere isimleri  verilmekte. Bugün de şehit polisimiz  Niyazi  Petek'in  aziz  hatırasını  yaşatacak olan Polis Merkezimizin  isminin  verilmesi  dolayısıyla bir  aradayız. Kendisine tekrar Yüce Mevla'dan rahmet diliyorum. Ailesine sevdiklerine sabır diliyorum. Onların Allah'ın vaadi gereği 'Onlar  diridirler' diyor  Yüce  Allah.  "Lakin  siz  görmezsiniz,  bilmezsiniz."  Biz  de o düstur içerisinde hareket  ediyoruz.  Şehitlerimizin  bizimle  beraber bu vatan toprağı üzerinde ilelebet yaşadığını ve  adeta  bizim  muhafızlığımızı yapmaya devam ettiklerini çok iyi bir şekilde  idrak  ediyoruz ülke  olarak,  devlet  olarak.  Tekrar  merkezimizin  hayırlı  uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle hem burada emeği geçen  arkadaşlarımızı, emniyet camiamızı da tekrar  sevgiyle,  saygıyla  selamlıyorum." dedi.

       Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Vali Numan Hatipoğlu'nun yanı sıra İlçemiz Kaymakamı Mehmet  Ali  Akyüz, Zile Belediye   Başkanı  Şükrü  Sargın,  Cumhuriyet  Başsavcısı  Cüneyt Sanıvar, Ağır Ceza  Mahkemesi  Başkanı  Adnan  Esmer,  İl  Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan,  Zile  İlçe  Emniyet  Müdürü  Bilal Kürşat Kılıçarslan, İlçe  Jandarma  Komutanı  J.Bnb.  Erhan  Arslan, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necati Bice, Zile  Şehit  Aileleri Yardımlaşma  ve  Dayanışma  Derneği  Başkanı  Güneydoğu  Gazisi Himmet Atakol, şehidimizin ailesi ve meslektaşları katıldı.