ZİLE'DE ÇİLEK TARIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ

 
Zile'de çilek üretiminin yaygınlaştırılması için ilçemiz çiftçilerine DOKAP tarafından % 90 hibe destekli çilek bahçesi kurulumu yapılacak.

Zile'de çilek üretiminin yaygınlaştırılması için ilçemiz çiftçilerine DOKAP tarafından  % 90 hibe destekli çilek bahçesi kurulumu yapılacak.

       Zile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamada "2019 yılında 6 adet çiftimize örnek bahçe kurulmuş olup gayet başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Ekonomik anlamda üreticilerimize ciddi gelirler getirmesinin yanı sıra bölge ve ülke ekonomimize de ciddi artılar getirecek olan projemiz önümüzdeki yıllarda arttırılarak büyük şehirlerdeki çiftçilerimizin geri dönmesine de ciddi manada katkı sağlayacaktır.

       Tesis edilecek projemizin yaklaşık maliyeti 5.000 TL olup başvuru yapan çiftçilerimizden 500 TL çiftçi katkısı alınacak olup kalan kısım hibe olarak DOKAP tarafından karşılanacaktır.

       Projeden yararlanan çiftçilerimize kurumumuz tarafından verilecek teknik desteğin yanı sıra aşağıdaki ekipmanlar proje kapsamında verilecektir.

·         1 da alan için gerekli çilek fidesi.

·         Malç

·         Damlama boruları

·         Ana borular

·         Gübre tankı

·         Filtre

·         Damlama sulama aparatları.

·         Teknik destek

       Başvuru yapmak isteyen çiftçilerimizin ilçe müdürlüğümüzden bilgi almaları rica olunur" denildi.