EĞİTİMİN OSKARLARI ZİLE YE

 
Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri nde Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü farkı

       2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 4.sü düzenlenen “Eğitimin Oskarları” diye adlandırılan “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” 

kapsamında 2581 başvuru yapıldı.

       İlk olarak, değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda proje raporları değerlendirildi. Bunun sonucunda 303 çalışma saha ziyaretine kaldı. Bu kapsamda ödül başvuru raporlarına dair değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından saha ziyaretine kalma başarısı gösteren kurumlar belirlendi. 

      Türkiye ortalamasının il bazında 4 proje olduğu ödül sürecinde Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kurumları 41 projeyle Türkiye birincisi oldu. Müdürlüğümüzden 11 proje saha ziyaretine kaldı. 

Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 94 çalışma Bölge Ödülüne layık görüldü. 12 bölgeyi temsilen 11 ilde bölgesel ödüller sahiplerini buldu. Samsun’da düzenlenen Batı Karadeniz Bölge töreninde Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait 6, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait 2 proje ve Samsun iline ait 2 proje ödül aldı. 

       Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine 5 ayrı kategoriden 8 ödüle Tokat damgasını vurdu. Bölgesel anlamdaki toplam 10 ödülün 8’ini almaya hak kazanan ve 8 ödülle de Türkiye genelinde en çok ödüle layık görülen Tokat, eğitim camiası büyük başarıya imza attı. 

       Bölge ödülüne layık görülen projeler arasında Türkiye birinciliği için yapılan değerlendirmelerde yine Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü damga vurdu. Beş kategoride birincilerinin belirlendiği değerlendirmede Zİle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kategorisinde bir birincilik bir de mansiyon ödülü aldı. 

       Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Pratik Etkin Zümre” projesi kategorisinde Türkiye birincisi olarak Bakanlık ödülüne layık görüldü. Yine Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Canlı Yem” projesi Bakanlık mansiyon ödülüne layık görüldü. Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ; bu büyük başarıda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek “Eğitim camiasının birlikteliği, inanmışlığı ve gayreti, bize güvenenlerin desteğiyle daha büyük başarılar elde edilerek Zile eğitimde hak ettiği yere gelecektir” dedi.