Zile'de geri dönüşüm eğitimleri, meyvelerini vermeye başladı

 

Zile'de geri dönüşüm eğitimleri, meyvelerini vermeye başladı

 

Zile Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çevre kirliliğini önlemek, atıkları dönüştürerek ekonomiye yeniden kazandırmak ve enerji israfına dur demek amacıyla başlattığı ‘Çevre Bilinci ve Sıfır Atık’ Projesi kapsamında verdiği eğitim seminerleri meyvesini vermeye başladı.

Atiye Bekir Dinçerler İlkokulu öğrencilerinin eğitim sonrası çok sayıda atık yağ toplaması yapılan çalışmaların ne kadar yerinde olduğunu gösterdi.

 

'Başta gençlerimiz olmak üzere tüm kesimlere geri dönüşüm için eğitim veriliyor'

 

Zile Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Çevre Bilinci ve Sıfır Atık’ proje kapsamında bugüne kadar 11 okulda eğitim programı gerçekleştirildiğini belirten Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, “başta çocuklar ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu noktada bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan eğitimlerimiz ara vermeden devam ediyor.’ diye konuştu.

'Bu yöndeki çalışmalar ve eğitimler artırılarak yolumuza devam edeceğiz'

Geleceğimiz için kaynakların daha özenli ve daha dikkatli kullanılmasının bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Başkan Sargın, 'Atıkların geri kazanımı ile hem doğal kaynaklar korunuyor  dini sohbet hem de enerji tasarrufu sağlanıyor. Bu hem çevreyi koruma hem de ekonomimiz adına büyük kazanç anlamı taşıyor. 'Geri dönüşüm' tüm bu yönlerden gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre sunulması adına atılmış önemli bir adım. Sadece kesilmekten kurtardığımız ağaç sayısı bile düşünüldüğünde projenin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor. 'Her Atık Çöp Değildir, Yarınlar Çöpe Gitmesin' sloganıyla hareket ederek ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması için eğitim ve uygulamalarımızı önümüzdeki süreçte daha da sıklaştıracağız' şeklinde konuştu.